Elk jaar krijgt de Sint van een aantal pieten bericht dat zij niet meer meegaan naar Nederland. De Sint heeft dan de zware taak om weer nieuwe pieten aan te stellen om er zo voor te zorgen dat alle kinderen bezocht kunnen worden.

Het is niet eenvoudig om goede zwarte pieten te vinden, want de Sint stelt natuurlijk wel een aantal voorwaarden om mee te mogen naar Nederland. Zo moet je in ieder geval vrijdag 26 november (middag en avond) beschikbaar zijn en eventueel ook nog andere dagen in de periode van 13 -14 november en 19 november t/m 5 december 2010. Daarnaast zal één of meerdere bestuursleden in een persoonlijk gesprek jou het één en ander vertellen waarna we uiteindelijk beslissen of jij geschikt bent om Sinterklaas te helpen. De bezoeken leggen wij af in de regio “West Brabant en een stukje van Zeeland”.

Heb jij het idee dat je geschikt bent meld je dan aan. Geef de Sint zoveel mogelijk gegevens van jou en geef in je mail ook aan waarom de Sint juist jou zou moeten meenemen naar Nederland. Na verzending neemt een bestuurslid van de Stichting Bergse Pepernoten Brigade zo spoedig mogelijk contact met je op.

Graag willen we je er op wijzen dat het desbetreffende pietenwerk geheel op vrijwillige basis is en en je een minimale leeftijd van 16 jaar moet hebben. Heb je geen eigen pak, geen probleem, de Stichting heeft een groot aantal pakken onder eigen beheer. Overige kosten zoals grimes, transport tussen grimeslocatie en bezoekadressen, en maaltijden worden allemaal vergoed.

Indien je een SPW opleiding volgt, er zijn diverse mogelijkheden bij ons in de Stichting voor een maatschappelijke stage.( geef dit aan bij overige vragen )

Om in te schrijven en voor meer informatie over onze stichting bezoek onze website www.pepernoten.com of neem telefonisch contact op met Mattijs Franken 06-55581324